Musiikki ja vedonlyönti

MuchMusic_Video_Awards_2007_670

Musiikki on kiistatta viihdeteollisuuden yksi isoimmista tuotteista ja sen merkitystä ihmiselle ei voi aliarvioida. Nykyään musiikin saralla kilpaillaan enemmän kuin koskaan ennen ja olit sitten missä päin maailmaa tahansa, on televisiossa aina jokin musiikkiohjelma tai kilpailu käynnissä.

Musiikkikilpailuiden yksi helmistä on ehdottomasti Euroviisut. Tuo jokavuotinen kilpailu, jossa Suomi ei ole ikinä pärjännyt, pois lukien Lordi vuonna 2006. Kilpailu on muuttunut niin suosituksi ympäri maailmaa, että siitä voi lyödä jopa vetoa.  Kaikesta pitää lyödä vetoa ja Euroviisuista on tullut yksi hyvinkin suosituista viihdevetokohteista.

Euroviisujen ja muiden musiikkikilpailuiden vedonlyöntiä yhdistää tietyt tekijät. Se eroaa hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä periaatteiltaan, mutta käytännössä pelaaminen euroviisuihin on täysin samanlaista. Euroviisuihin saat esimerkiksi täysin samat vedonlyöntibonukset 2016 ja 2017 kuin muuhunkin vedonlyöntiin.
MuchMusic_Video_Awards_2007_670

Euroviisuissa ihmiset äänestävät kilpailijoista voittajan. Tämä näkyy myös kilpailijoiden vedonlyöntikertoimissa selkeästi. Perinteisesti joukkuelajeissa isot suosikit ovat keskimääräisesti huonompia vedonlyöntikohteita, mutta euroviisuissa ja kaikissa äänestyksellä ratkaistavissa kilpailuissa homma menee toisin päin. Suosikit ovat suosikkeja juuri siitä syystä, että todennäköisesti heitä äänestetään eniten. Mikään satunnaisuus tai sattumukset eivät yhtäkkiä vie ääniä pois, kuin taas jalkapallossa loukkaantuminen tai tolppalaukaus saattaa pilata vedon. Vetoa lyövä ihmismassa muistuttaa ääniä antavaa raatia ja ihmisiä jotka osallistuvat puhelinäänestykseen.

Yleisin vedonlyöntimuoto Euroviisuissa on veikata koko kilpailun voittajaa, mutta pelimuotoja on monia erilaisia. Viisuvedonlyönnistä on tullut jo niin isoa, että vetoja voi tehdä niin sijoituksista, finaaliin pääsystä ja monesta muusta.  Valinnanvaraa siis on ja hyvin todennäköisesti tämäkin viihdekohde tulee jatkossa vain kasvamaan.